Posílení močového měchýře: trénink, cviky a léčba

Pokud trpíte inkontinencí, znamená to, že vaše močové cesty nebo pánevní dno jsou oslabené. Představíme vám několik způsobů, jak tuto oblast posílit.

Posílení močových cest a pánevního dna

Trénink pánevního dna znamená, že posilujete podpůrné svaly kolem močové trubice a močového měchýře, a to opakovaným prováděním vědomých kontrakcí. Zlepšíte tak tonus a sílu svalů, ty pak zůstávají pružné a lépe brání únikům moči. Velmi účinné jsou Kegelovy cviky.

Trénink močového měchýře

Trénink močového měchýře zase probíhá pomocí pravidelných a plánovaných návštěv toalety. Jestliže denně vypijete 1,5 litru tekutin, měli byste močit až osmkrát za den. Pokud máte nutkání chodit na záchod častěji, určitě vám trénink močového měchýře přijde vhod. Rozhodně byste se měli vyhnout častému „preventivnímu“ nebo akcím na poslední chvíli.

Změna životního stylu

Jestliže chcete předejít nechtěným únikům moči, měli byste tomu přizpůsobit svůj životní styl. Vyhýbejte se sladkým a kofeinovým nápojům, pálivým a přesoleným jídlům. Pravidelně pijte a sportujte.

Léčba inkontinence

Kromě tréninku močového měchýře existuje několik dalších možností léčby. Biologická zpětná vazba je metoda shromažďování a měření informací, například pomocí senzorů a počítačového monitorování v průběhu tréninku pánevního dna, pomocí které se zjišťuje, zda dochází ke kontrakci správných svalů. Další možností je používání pomůcek pro vaginální podporu, na podporu močové trubice, močového měchýře, vagíny, dělohy a konečníku. K dalším možnostem léčby patří injekce objemových činidel v okolí močové trubice za účelem doplnění podpůrného objemu nebo různé typy operací. Jestliže vás nebo vaše blízké trápí inkontinence, vyzkoušejte naše vzorky zdarma.

Přečtěte si také: