Být aktivní i s únikem moči

Mnoho mužů s únikem moči se obává zapojení do společenských aktivit. Strach z úniku moči může znamenat překážku, ovšem se správným plánem hry se můžete před únikem chránit a i nadále si věřit.

Být aktivní i s únikem moči

Zde je několik praktických rad, které vám pomohou vydat se do světa a žít život, po kterém toužíte, než abyste se nechal sužovat a omezovat problémy s močovým měchýřem.

Cestovní sada

Přemýšlejte nad tím, co by vám pomohlo během dne k lepší ochraně a sebevědomí, a pak si připravte svou vlastní malou sadu s těmito věcmi. Vaše sada by mohla obsahovat absorpční pomůcky nebo absorpční spodní prádlo, vlhčené ubrousky, případně náhradní prádlo – podle toho, jaké máte v daný den plány. Pouhé vědomí, že máte u sebe absorpční pomůcky, vás zbaví stresu a podpoří vaši sebedůvěru.

Inkontinenční pomůcky pro muže

Klíčem k jistotě a větší sebedůvěře je povědomí o tom, jaký typ výrobků vám nejlépe vyhovuje. Pokud například máte jen malé úniky s pár kapkami, jsou pro vás vhodnější pomůcky s menší absorpcí. A naopak, pokud je únik větší než jen pár kapek, možná budete chtít investovat raději do ochrany s větší absorpcí. TENA Men nabízí širokou škálu produktů pro ochranu při úniku moči. Podívejte se na naše produktové stránky a vyberte si výrobek, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Hygiena

Únik moči může způsobit podráždění pokožky a zápach. Proto je důležité omývat si příslušné partie vodou nebo vlhčeným ubrouskem. Problémy se zápachem lze minimalizovat používáním pánských inkontinenčních pomůcek a pitím většího množství vody. Konzumace většího množství vody moč naředí a ta pak vydává menší zápach.

Plánujte dopředu

Pokud jste nervózní z úniku moči, když jste mimo domov, vezměte si s sebou několik absorpčních pomůcek. Jsou malé a často jednotlivě balené a diskrétně se vám vejdou do kapsy. Pokud se chystáte na místo, které ještě neznáte, včas si zjistěte, kde jsou nejbližší toalety, abyste pak, až si budete potřebovat odskočit, neměl starosti s jejich hledáním.

Související články

Inkontinence – úvod

Každý čtvrtý muž ve věku nad 40 let* se potýká s únikem moči, který je známý také pod pojmem inkontinence. Nejlepší způsob, jak najít řešení, je dozvědět se více o tom, jak inkontinence funguje.

Posilování svalů pánevního dna

Ovládání močového měchýře lze zlepšit pomocí těch správných cviků. Cviky pro posílení pánevního dna, známé také jako Kegelovy cviky, vám pomohou předcházet, omezit nebo řídit problémy s únikem moči.